
W najnowszym wydaniu Kwartalnik Trybuszon ukazał się wywiad z Beatą Jantoń, który na pewno przyciągnie Waszą uwagę! Jesteście ciekawi jej pomysłu na polskie wino?
Produkcja win musujących to klucz do sukcesu, a Beata ma na to świetną strategię. „Mamy szansę być konkurencyjni na międzynarodowym rynku!”– mówi.
„Dom Jantoń to praktyczny przykład sukcesji winiarskiej „. Zaczęło się w 2013 roku, od małej winnicy założonej przez mojego ojca” – mówi Beata Jantoń, która obecnie zarządza tym rodzinnym biznesem. Jej droga do winiarstwa była pełna niespodzianek, a pasję do win rozwijała m.in. podczas studiów enologicznych we Francji.
„Wino z jedzeniem przenika się na wielu płaszczyznach” – podkreśla Beata, która łączy wiedzę kulinarną zdobytą na Le Cordon Bleu Paris z doświadczeniem winiarskim.
Warto przeczytać cały artykuł w magazynie Trybuszon, aby dowiedzieć się więcej o jej inspirującej drodze i wyzwaniach polskiego winiarstwa!
Przeczytaj cały artykuł tutaj [only in polish].

