Ewolucja, a nie rewolucja

E w o l u c j a , a n i e r e w o l u c j a

Facebook
Twitter
LinkedIn
W najnowszym wydaniu Kwartalnik Trybuszon ukazał się wywiad z Beatą Jantoń, który na pewno przyciągnie Waszą uwagę! Jesteście ciekawi jej pomysłu na polskie wino?
 
Produkcja win musujących to klucz do sukcesu, a Beata ma na to świetną strategię. „Mamy szansę być konkurencyjni na międzynarodowym rynku!”– mówi.
 
„Dom Jantoń to praktyczny przykład sukcesji winiarskiej „. Zaczęło się w 2013 roku, od małej winnicy założonej przez mojego ojca” – mówi Beata Jantoń, która obecnie zarządza tym rodzinnym biznesem. Jej droga do winiarstwa była pełna niespodzianek, a pasję do win rozwijała m.in. podczas studiów enologicznych we Francji.
 
„Wino z jedzeniem przenika się na wielu płaszczyznach” – podkreśla Beata, która łączy wiedzę kulinarną zdobytą na Le Cordon Bleu Paris z doświadczeniem winiarskim.
 
Warto przeczytać cały artykuł w magazynie Trybuszon, aby dowiedzieć się więcej o jej inspirującej drodze i wyzwaniach polskiego winiarstwa! 
 
Przeczytaj cały artykuł tutaj [only in polish].
 
 
Picture of Beata Jantoń
Beata Jantoń

Pasjonatka win, enolog
_
Cieszę się, że czytasz mojego bloga.
Zapraszam Cię do częstych wizyt i obserwowania naszych mediów społecznościowych.